Inapoi/GoBackInapoi La pagina anterioara

Continua cu aplicatiea Intrasta.exe produsa de HomeCont SRL

     www.homecont.ro

Probleme īntālnite la instalarea si functionarea aplicatiei Intrasta.exe (toate versiunile 2007 -2020)
Poz. Problema Mod de Tratare / Rezolvare
_ Problema rulare defectuoasa sub antivirus Kaspersky. Functionalitate generala aplicatii HOMECONT - inclusiv intrasta.exe Atentie!: Recomandam ca aplicatia INTRASTA.exe sa nu fie rulata pe un PC unde avem instalat antivirusul Kaspersky. Aceasta recomandare este valabila pentru oricare din aplicatiile HOMECONT (postcalcul, contabilitate, case de marcat DATECS). Daca totusi avem Kaspesky local sau Kaspersky Endpoint Security va rugam sa faceti absolut toate excluderile necesare din meniul de administrare al acestui antivirus. Kaspersky face un blocaj nedorit pe fisierele temporare de tip xxx.tmp (000066FD009J.TMP).
1 Instalare - general Programul se instaleaza numai īn c:\INSTRASTA
1.1 Instalare refuzata de Windows 7-8-10 In Windows 10-7 dezactivati Windows Defender, Program Compatibility Assistant Service si Desktop Defender. Daca aveti un antivirus bun actualizat la zi (Kaspersky, Avast, Bitdefender, F-Secure) nu este nevoie sa folositi Windows Defender,Program Compatibility Assistant Service si Desktop defender. Windows Defender si Desktop defender blocheaza nemotivat instalarea aplicatiei intrasta.exe.
2 Instalare accidentala īn DESKTOP Din gresala, la instalarea iconitei īn DESKTOP utilizatorul uita sa dea PASTE+SHORTCUT si da doar simplu PASTE. Efectul este ca programul se instaleaza chiar īn DESKTOP unde cauta baza de date care nu exista....Cum se verifica acest lucru ? In loc sa avem la proprietatile iconitei start_īn c:\INTRASTA avem "C:\Documents and Settings\userul_DVS\Desktop"
3 Instalare prin copiere de pe CDROM Daca din motive tehnice ati copiat un back-up/rezerva de pe un CDROM prin copy/paste al directorului c:\intrasta, acesta este automat READ-ONLY adica protejat la scriere. Aplicatia nu va functiona avind fisierele bazei de date blocate. Se depaneaza prin mouse/click-dreapta/Properties si in partea de jos la sectiunea Attributes se debifeaza READ-ONLY
4 Instalarea de pe contul inferior ADMINISTRATORULUI. Este un caz des īntālnit la firmele mari cu politici de retea/domeniu stricte atunci cānd este chemat colegul de la IT sa instaleze aplicatia pe PC-ul colegei de la contabilitate. Instalarea se face numai de pe un cont de administrator a.ī dupa instalare utilizatorul statiei de lucru sa aiba drepturi depline pe intreg directorul c:\intrasta cu toate sub-directoarele si fisierele. Problema seamana putin cu cea de mai sus. Exista riscul ca desi instalata aplicatia in locatia c:\intrasta aceasta sa nu poata fi exploatata decāt de cel care a facut instalarea.
5 Directorul C:\temp Utilizatorul care exploateaza aplicatia intrasta.exe trebuie sa aiba drepturi depline pe diretorul c:\temp deoarece aplicatia intrasta.exe importa fisiere din C:\temp\INTRASTA
6 Probleme Excel. XLS versus XLsX si Excel 2007 versus 97 Aplicatia recunoaste doua fisiere pt. import DBF (Fox/dBbase) si XLS. Cel mai uzitat si pe care īl folositi probabil si dvs este cel XLS adica fisierul EXCEL. Atentie: - se folosesc doar fisiere XLS compatibile EXCEL 95-97-2003. Ce īnseamna asta? Chiar daca avem un EXCEL superior (2007 sau mai mare) fisierul folosit de noi trebuie sa intruneasca cel putin doua conditii: (1) Extensia fisierului sa fie XLS (nu XLSX) si (2) Cānd salvam fisierul trebuie sa ne asiguram ca īn sectiunea "SaveAsType" vom alege Excel97/95. Pentru "a ne pazi" de riscul de a genera fisiere XLS 2007 sau mai rau XLSX putem intra la sectiunea TOOLS/Options> SAVE> Save_EXCEL_File_AS: EXCEL 97-2003
7 Pierderea licentei si ordinea (re)instalarii aplicatiei Accidental se poate sa pierdeti istoricul licentelor trimise de noi si al update-urilor facute in ultimii ani. Ce aveti de facut?
7.1 Ati pierdut fisierele aplicatiei Pentru Anul curent 2020 nu aveti nevoie de kiturile anilor anteriori!. Daca este necesar doar si nu mai aveti nici un update, descarcati de pe saitul nostru toate kiturile 2007-2020 si le instalati. Instalarea se face in ordine crescatoare 2007 spre 2020. Daca nu mai aveti nevoie de 2008,2009,2010... instalati obligatoriu 2007 si apoi sariti la 2020. Trimiteti un mail de help si va vom retrimite licenta.
7.2 Aveti fisierele aplicatiei Daca vi s-a stricat un PC si doriti reinstalarea si aveti toate fisierele (KIT-URI 2007-2020), instalarea se face in ordine crescatoare de la 2007 spre 2020. Daca nu mai aveti nevoie de 2007-2008,2009,2010 ... instalati obligatoriu prima versiune necesara si apoi sariti la licenta de 2020.
8 Marea Britanie/Anglia dupa 2021
codurile de tara: GB/XI/XU/X99 dupa 2021

Atentie pentru Marea Britanie la codurile de tara: GB/XI/XU/X99 dupa 2021:


NOTE / Observation ref to Great Britain (former GB/ ex. GB): Remember that GB no longer exists as a coding in the program since last year (2021).
Use XI or XU as appropriate:
> XU United Kingdom (except Northern Ireland) - only for countries of origin !!!
> XI United Kingdom (Northern Ireland only)
Do not use the X99 that remained in the nomenclature only as a ghost code (phantom code /dummy code)!
____________________________
NOTA /Observatie ref la Marea Britanie (fostul GB):
Nu uitati ca GB nu mai exista ca codificare in program incepand de anul trecut (2021).
Folositi XI sau XU dupa caz
XU Regatul Unit (cu exceptia Irlandei de Nord) - doar pentru tari origine !!!
XI Regatul Unit (Irlanda de Nord)
Nu folositi X99 care a ramas in nomenclator doar ca cod fantoma!

Last Updated on 17-02-2022
By Homecont SRL

Continua cu aplicatiea Intrasta.exe produsa de HomeCont SRL

Inapoi/GoBackInapoi La pagina anterioara

     www.homecont.ro