Inapoi/GoBackInapoi La pagina anterioara  

www.homecont.ro 

 


Oferta generala de produse si servicii 
Citeste si despre programul de postcalcul si purtatori de cost
Ce trebuie sa stiti cind alegeti un ERP (Functionalitate MRP, FIFO, Contabilitate)
Citeste si despre cizmaria informatica aici (cum sa cumperi linia de mira a unui ERP)  
Cizmaria informatica 4 - Cu cotu' pe-tastatura (pamflet cu personaje reale). Cum sa nu faci aplicatii economice tampite pentru a nu fi injurat de catre utilizatori.
Declaratia SAF-T D406 2022: Despre stadiul proiectului declaratiei SAF-T D406 aici https://www.homecont.ro/declaratia-d406-saf-t-fisierul-standard-de-control-fiscal.htm
http://www.imobiliare.xlphp.net/apartament-2-camere-giurgiului-reabilitat-termic-renovat-gol.htm
Drumul intre Razgrad si Targoviste este deschis
- astazi (august 2022) nu mai exista portiuni in lucru.
- intre timp a inceput sa se strice usor
Vezi intersectia spre Targoviste din Razgrad SUD. Vom trece apoi pe langa stadionul de fotbal [Ludogorets Academy] (aflat pe stanga) construit pe ruinele fostei termocentrale.

Vezi aici: Variante alternative intre Razgrad si Targoviste prin aplicatia google.maps (Google Maps) .
Pentru cei care aleg drumul scurt Razgrad>Targoviste>Omurtag>Kotel>Yambol>Elhovo>Lesovo>Hamzabeyli:

Atentie la portiunea de drum intre centura Yambol (Okop) > Elhovo>Lesovo care este valurita si nereparata de 2 ani.

Conditii de intrare in Turcia dupa 6 iunie 2022 conform MAE si Ambasadei Romaniei in Turcia (Embassy of Romania to Turkey)

Vezi pagina MAE despre Turcia la zi din 13 iulie 2022:
Atentie la amenzile auto primite pe teritoriul Turciei si plata lor in vama de iesire. DE INTERES PENTRU TURIsTI - actualizare 13.07.2022

Vezi si comunicatul vechi de anul trecut al Ambasadei Romaniei in Turcia din iulie 2021: LA INTRAREA IN TURCIA (incepand de la 1 iulie 2021, ora 5:00 - a treia etapa a procesului de normalizare treptata) se mentin urmatoarele

Anul trecut In august-septembrie 2021 persoanele vaccinate nu aveau probleme la trecerea granitei in Bulgaria, Turcia si la reintoarcerea in Romania. Cerificatul european care atesta vaccinarea era verificat in toate cele trei tari. [EU Digital COVID Certificate]

Bulgaria Nu mai mentine situatia de urgenta epidemiologica incepand cu 20.04.2022 , (care a fost prelungita si dupa data de 31 august 2021.)

Bulgaria NU mai mentine situatia de urgenta epidemiologica, (care a fost prelungita si dupa data de 31 august 2021).
(declaratia pe proprie raspundere nu mai este necesara!,
Pentru tranzitarea Bulgariei catre Turcia vezi saitul MAE [Ministerul Afacerilor Externe]: https://www.mae.ro/node/51904

Turcia august 2022 - este OK (vezi si parerile de pe Directbooking.ro)

Vezi Davutlar pe directbooking: https://www.directbooking.ro/impresii-davutlar%2c%20kusadasi.aspx

Vezi Kusadasi pe directbooking: https://www.directbooking.ro/impresii-kusadasi.aspx

Noutati Turcia august 2022:


In hoteluri incepe sa se respecte din nou masurile pentru Covid-19 (masca din partea angajatilor).
Numarul de turisti straini este mai mare decit in 2021 in toate hotelurile.
Turistii turci sunt insa la fel de multi (majoritari) ca in toti anii atat in hotelurile all-inclusive cat si pe plajele publice.
Nu prea am mai vazut turisti rusi sau ukrainieni.
Lipsa ukrainienilor se observa si in componenta echipelor de animatie [entertainment team].
1. Exista in continuare (ca si in 2019-2021) controale ale politiei rutiere (Trafik Polis) in puncte fixe pe soselele din zonele de coasta invecinate cu insulele Lesbos, Kios, Samos sau Kos. Daca sunteti oprit la 3.00 dimineata in zona Bergama sau Kusadasi sa nu va speriati. Politistul verifica pasapoartele, se uita in interiorul masinii si sunteti lasat sa treceti mai departe. Masinile de Romania nu prea sunt oprite.
- daca sunteti in dolmus-ul (maxi taxi) care tocmai a fost oprit de filtrul de politie vi se verifica pasaportul. Este bine sa aveti pasaportul la dvs. chiar daca ati lasat masina la hotel si ati dat o fuga pina in centrul orasului Didim, Kusadasi sau Bodrum.
2. Preturile sunt aproape identice ca anul trecut si sunt aproape identice cu cele din magazinele noastre. Tigarile sunt mai ieftine ca la noi (8-12 lei pachetul).
3. Benzina este mai ieftina ca la noi.
Vezi aici articolul *Batihan 2018

O descriere foarte buna a traseului Bucuresti-Didim a fost facuta de utilizatorul Black_mamba in iunie 2018 pe saitul amfostacolo.ro Vezi aici articolul *Cu masina spre Didim si nu numai* de: black_mamba/amfostacolo.ro

Gasiti aici descrierea a catorva hoteluri din Turcia

Sunt prezentate hotelurile:

Vezi aici informatii despre cateva hoteluri din Turcia
Catre Turcia prin Bulgaria

Cursuri BNR: http://bnr.ro/Cursul-de-schimb-524.aspx

Vezi aici: Drumul prin Bulgaria prin Razgrad, Târgoviste, Omurtag, Kotel, Yambol, Elhovo, Lesovo.

(Drumul spre Turcia prin Bulgaria prin Razgrad-Omurtag-Kotel-Yambol si Hamzabeyli-Edirne-Havsa-Kesan-Canakale-Izmir-Kusadasi)

 

Vezi aici: Drumul prin Turcia. Hamzabeyli, Edirne, Ecebat, Canakale, Izmir

Cu masina prin Bulgaria catre Turcia

Scopul acestei pagini este de a oferi câteva informatii despre drumul cu masina prin Bulgaria catre Turcia mai precis catre statiunile importante din apropierea orasului Izmir (Cesme-Ilica si Kusadasi - Davutlar) si despre drumul spre Didim, Bafa Gyolu, Bodrum si Turgutreis.;
Daca ajungeti in Turcia trebuie sa stiti in primul rand ca indiferent de statiunea aleasa de la Canakale la IZMIR-Kusadasi si apoi in jos pana la Bodrum sau Antalia in apropierea hotelului dvs. se afla un sit arheologic cu vestigii ale lumii antice in principal din perioada Imperiilor Grec sau Roman. Turcii au stiut sa conserve aceste vestigii.

Trasee posibile prin Turcia

Edirne-IZMIR. De la intrarea în Turcia prin  Capitan Andreevo/Kapikule  sau prin Lesovo/Hamzabeyli vom ajunge în primul oras turcesc - Edirne (fostul Adrianopole ). Pentru a ajunge la Izmir putem folosi unul din cele doua trasee posibile:

 1. Traseul 1: Prin Ecebat/Canakale - 590Km. Este traseul cel mai scurt si recomandat. Se merge doar pe drumul expres cu doua benzi pe sens E87/D550. Vom trece Marea de Marmara cu bacul la Ecebat/Kanakale (recomandat) sau la Gelibolu/Lapseki (se poate trece si pe la Kilitbahir - 3 km sud de Eceabat).  
 2. Traseul 2: Prin Istambul+Izmit+Bursa+Manisa - 836 Km. Este un drum mai lung si obositor. Se trece prin centrul Istambulului. Trecerea prin Istambul poate mari timpul de parcurgere datorita aglomeratiei. Oricum nu merita sa treci prin Istambul fara sa ramâi o noapte chiar si la un hotel de periferie (au tramvaie rapide).

Distanta dintre Hamzabeyli si Izmir (prin Ecebat/Canakale) este de 589 km. Distanta dintre: Hamzabeyli si Izmir (prin Istambul) este de 836 km ,  Izmir - Canakale este de 329 km,  Edirne - Ecebat este de 219 km, Hamzabeyli si Ecebat este de 260 km ; Hamzabeyli si Edirne este de 41 km. Distanta dintre Izmir si Kusadasi este de 101 Km. Distanta dintre Izmir si Davutlar este de 123 Km.
Distanta intre Eceabat si Didim este de 475 km. Vezi aici distanta intre Eceabat si Didim prin distanta.ro

Didim se afla la 160 km sud de Izmir (Vezi traseu) inainte de Milas si Bodrum. Din drumul expres (Milas-Soke Yolu) vom face dreapta spre Didim in dreptul lacului Bafa Gölü (Vezi intersectie). Inainte de intersectia catre Didim putem vizita orasul antic Milet locul unde s-a nascut Thales - (vezi satul Balat in care se afla ruinele).

Bodrum se afla la 235 km sud de Izmir. (Vezi traseu) Se poate traversa Izmirul de la nord la sud pe D550 sau se poate intra pe autostrada cu plata O31 IzmirAydinOtoyolu. Se merge spre sud catre Gaziemir si Selçuk. Din Selçuk de la semafor vom merge inainte-sud catre Söke/Bodrum/Milas/Didim (Vezi semafor Selçuk).

Turgutreis se afla la 256 km sud de Izmir (Vezi harta) in peninsula Bodrum. Pe drumul expres D330 (Milas-Bodrum) ajungem in dreptul localitatii Bodrum. Pentru a intra in Bodrum ar trebui sa facem stanga. Pentru Turgutreis vom merge inainte inca 18 km. In anul 1485 in Turgutreis s-a nascut amiralul turc Turgut Reis. Tot in orasul Turgutreis gasim o strada cu numele altui mare amiral turc Piri Reis (nascut in 1465 in Gallipoli) cunoscut pentru harta sa din 1513. Din Turgutreis si Bodrum vedem insulele grecesti Kos si Kalymnos. Oraselul are port de agrement.

Kusadasi se afla la 105 km sud de Izmir, Se poate traversa Izmirul de la nord la sud pe D550 sau se poate intra pe autostrada cu plata O31 IzmirAydinOtoyolu. Se merge spre sud catre Gaziemir si Selcuk. Din Selcuk vom face dreapta /vest catre Kusadasi. Din Kusadasi putem ajunge apoi spre sud în Davutlar si apoi în Guzelcamli.

Cesme (Çesme) se afla la 85 de Km lateral vest de orasul Izmir pe drumul spre Urla (Vezi traseu ).  Se traverseaza Izmir pe D550. Se ajunge la intersectia cu autostrada O30/E881. Se merge spre vest (dreapta) în directia Urla. Se poate folosi autostrada cu plata O30 Otoyolu sau drumul expres D300 IzmirCesmeYolu.

Grecia - Makaza - varianta cu 81 km de autostrada in Bulgaria . Vezi harta cu acces la Autostrada Trakia.
Vezi traseul Ruse - Makaza de 455 km (6 ore si 30') din care 81 km pe autostrada Trakia prin: Ruse - Razgrad - Targoviste - Omurtag - Kotel - Mokren - Zimnita - Dimitrovgrad - Haskovo - Makaza prin www.distanta.ro :
http://distanta.ro/ruse/43.213204,26.534701/43.147714,26.464997/42.932218,26.456219/41.444062,25.418624/41.266766,25.427289
Pentru cei ce se deplaseaza prin Bulgaria catre Grecia prin pasul (vama) Makaza recomandam urmatorul traseu prin Bulgaria:
Ruse - Razgrad - Targoviste - Omurtag - Kotel - Mokren - Zimnita - Dimitrovgrad - Haskovo - Makaza
Inainte de YAMBOL avem acces la autostrada Trakia care ne va duce la VEST (dreapta - sensul spre SOFIA) catre Dimitrovgrad - Haskovo - Makaza
https://www.google.ro/maps/@42.5583382,26.5819671,3a,37.5y,227.52h,83.39t/data=!3m6!1e1!3m4!1s_2iR-FJVSMktdvKgmCOgQQ!2e0!7i13312!8i6656
Imediat dupa Zimnita avem acces la Autostrada Trakia astfel:

 1. Sud = Turcia (Yambol)
 2. VEST = Grecia - (Dimitrovgrad - Haskovo - Makaza)
 3. VEST = Plovdiv / SOFIA
 4. EST = Burgas
Vezi harta prin Google Maps:
https://www.google.ro/maps/@42.60301,26.5917303,12z
https://www.google.ro/maps/@42.5583382,26.5819671,3a,37.5y,227.52h,83.39t/data=!3m6!1e1!3m4!1s_2iR-FJVSMktdvKgmCOgQQ!2e0!7i13312!8i6656
Vezi harta cu acces la Autostrada Trakia.


Turcia sau tara in care se sarbatoreste de 3 ori pe an ziua nationala.

Daca va aflati la 30 august intr-un hotel din Kusadasi, Bodrum, Didim, Cesme veti observa ca discret intreg personalul se comporta putin altfel incercind sa va sugereze ceva. Uneori in camera gasesti un arajament floral sau un insemn national turcesc. Undeva in mijlocul zilei sau seara pe scena unde isi desfasoara spectacolul entertainment team brusc incepe imnul national al Turciei (care este f. antrenant si patrunzator), toti turcii se ridica in picioare (si romanii care stiu la fel), turcii cânta imnul iar celelate natiuni din hotel se uita cu respect la modul cum turcii marcheaza ziua de 30 august. Daca iesi pe strada pe 30 august vei vedea steagul Turciei arborat peste tot insotit de portrete cu Ataturk (nu cu Erdogan sau alt demnitar la putere!), pe autobuze/microbuze si in multe locuri particulare unde nici nu te astepti (balcoane, buticuri, gradini sau curti). Daca te prinde ziua de 30 august la Istambul vei putea vedea o mare parada militara. Parada este de obicei pe unul din podurile ce traverseaza Bosforul pe sensul spre Ankara (sensul spre Edirne este lasat liber circulatiei) sau in zona Adnan Menderes Bulvari (Vatan Caddesi).

Trebuie sa intelegem si de ce exista cele 3 zile importante din istoria moderna a Tuciei toate cu semnificatii in perioada 1915-1923 cind se face trecerea de la Sultanat la Republica:

 • 23 aprilie (1920): Ziua Nationala a Suveranitatii (Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami). In 23 aprilie 1920 a fost infiintata pentru prima data Marea Adunare Nationala. Infiintarea Parlamentului turc a fost primul pas catre formarea Republicii Turcia, iar fondatorul Turciei moderne, Kemal Ataturk, a declarat ziua ca sarbatoare nationala si a daruit-o copiilor. De atunci, in Turcia se sarbatoresc copiii odata cu Ziua Nationala. Ulterior la 1 noiembrie 1922 Marea Adunare Nationala a votat abolirea sultanatului, al doilea pas spre republica.
 • 30 august (1922): Ziua Victoriei (Zafer Bayrami) reprezinta Ziua Victoriei impotriva armatelor Greciei in timpul razboiului de independenta. 30 august este sarbatorita ca „Ziua Victoriei” si a eliberarii orasului Kütahya in batalia de la Dumlupinar (aproape de Kütahya) in data de 30 august 1922. In realitate razboiul se termina dupa alungarea grecilor si din Izmir (fosta Smyrna - Great fire of Smyrna in septembrie 1922). Daca ne uitam pe harta vedem ca orasul Dumlupinar se afla departe de tarm sub Bursa in munti– deci grecii inaintasera periculos de mult la vremea aceea.
 • 29 octombrie (1923): Ziua Republicii (1923) (Cumhuriyet Bayrami). In iulie 1923 prin Tratatul de la Lausanne este recunoscuta suveranitatea noii Republici Turce macinata de razboiul greco-turc. Mustafa Kemal a primit supranumele de Ataturk (insemnând Parintele Turciei) si a devenit primul presedinte al tarii. La aceiasi data se considera incheiat si razboiul de independenta ( 9 mai 1919 – 29 octombrie 1922) dus de turci impotriva Grecilor, armenilor, francezilor si englezilor. Daca in Europa primul razboi mondial se incheie in 1918 Turcia este macinata de razboaie interne si externe mai ales cu grecii pina in 1923. Tratatul de la Lausanne mai stabileste o chestie care a mentinut rana deschisa intre greci si turci pina azi: Insulele din Marea EGEE sunt date Greciei iar tarmul de EST (Anatolia) este dat Turciei. De aici si paradoxul prin care de la Cesme daca tragem cu prastia putem sparge un geam grecesc in insula Chios. De la Kusadasi ajungem in 30 minute la Samos iar din Bodrum se vede insula Kos.

 

 • Batalia de la Gallipoli (1915) trebuie mentionata si ea in acest context al zilelor nationale: Simplist vorbind probabil ca Anzac sau Gallipoli va sunt nume cunoscute daca ati trecut cu bacul de la Ecebat la Kanakale. Pai Anzac azi ar fi hotelul pe langa care treceti inainte de a va urca pe bac la Canakale iar Gallipoli ar fi monumentul-basorelief pe care scrie DUR YOLCU acela mare si frumos simbolizand un soldat de pe dealul dintre Ecebat si Kilitbahir ce se vede de pe feriboat (parte din Monumentul martirilor de la Canakale). Pe una din pietrele comemorative scrie: “Those heroes that shed their blood and lost their lives… You are now lying in the soil of a friendly country. Therefore rest in peace. There is no difference between the Johnnies and the Mehmets to us where they lie side by side here in this country of ours…”

Tot ce trebuie sa stiti e ca pe portiunea de drum expres pe care va deplasati in concediu dvs. vara de la Gelibou>Ecebat> Kilitbahir in anul 1915 au murit zeci de mii de englezi si turci. Gallipoli este peninsula in care in 1915 a avut loc un razboi intre turci si restul lumii (englezi, francezi). Scopul razboiului a fost ca englezii sa preia controlul Drdanelelor si al Bosforului de la turci pentru a permite accesul catre Rusia si a bloca accesul Germaniei. Luptele au fost grele. A fost implicat tot Commonwealth-ul cu divizii aduse din Australia, Noua Zeelanda si INDIA. Chiar tanarul Churchill isi pune amprenta aici (daca cauti pe google gasesti Churchill gallipoli mistake). Tot aici se remarca prin eroism viitorul presedinte Kemal Ataturk. Luptele sunt castigate de Turci. Englezii sunt infranti. Este una din bataliile care se studiaza in programele academiilor militare. Numele Anzac se pastreaza de la Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC).

 


Descrierea a catorva hoteluri din Turcia

Sunt prezentate hotelurile:

 • Grand Belish (Davutlar - Kusadasi )
 • La Blanche Resort & Spa (Turgutreis - Bodrum)
 • Venosa Beach Resort & Spa (Didim)
 • Euphoria Aegean Resort & Spa (Sigacik - Seferihisar)
 • Palm Wings Ephesus - fost Surmeli (Kusadasi - la intrare dupa Efes linga Aqua Fantasy)
Vezi aici informatii despre cateva hoteluri din Turcia

 • Mamadou from Venosa Didim (detalii despre hotelul Venosa)

  Vezi aici detalii despre : Drumul prin Bulgaria prin Razgrad, Târgoviste, Omurtag, Kotel, Yambol, Elhovo, Lesovo.

   

  Vezi aici detalii despre : Drumul prin Turcia. Edirne, Ecebat, Canakale, Izmir .

   

  Vezi harta zonei Kusadasi

  Vezi harta dinamica a zonei Davutlar prin Google maps:

  Harta Davutlar

   
  Last Updated on 12.04.2023

  Homecont.ro statistics Homecont.ro website reputation

  Check Page Rank of your Web site pages instantly:

  This page rank checking tool is powered by PRChecker.info service

  https://searchenginereports.net/google-pagerank-checker 18.206.12.157 * ec2-18-206-12-157.compute-1.amazonaws.com * 2023-12-07 10:40:55 * CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) - OK - ***
  Convertor valutar:


  SEO Analyzer
  Check your SEO status!

  example: http://www.example.com.
  URL


  Please enter the access code as displayed above.
  Access code

  Online SEO Analyzer provided by SEOCentro.